Verden Recession nu uundgåeligt – påtage sig den Crash holdning!

Du kan næppe har undladt at lægge mærke til den massive forbruger-drevne boom på tværs af de fleste vestlige økonomier, de sidste 5 år eller deromkring. I kølvandet på 911, blev truffet beslutninger på de højeste niveauer, at en recession på dette punkt ville være katastrofal, og så det blev ‘sat ud’ med universalmiddel af lave renter.
Renter, faktisk har svævende på eller i nærheden af 50 år nedture siden dengang i de fleste udviklede lande herunder USA og UK, og har først for nylig begyndt at stige igen til historiske normer over for verdensomspændende økonomisk pres.
‘Optimistisk’ blandt os synes at mene, den aktuelle situation kan fortsætte på ubestemt tid, med et nyt paradigme for lave renter, let kredit, og massive hus prisinflation i hvad er ellers en lav inflation miljø. De er naturligvis forkert, som det centrale sætning ‘nye paradigme’ bør have advaret dig. Når nogen siger ‘det er anderledes denne gang’ kan du sikkert satse dine sidste dollar, er det ikke!
Men hvorfor kan ikke den nuværende ‘perfekte’ situation fortsætte? Der er 2 forklaringer, let og en vanskelig sag. Vi vil tage den nemme one, selvfølgelig. Forestil dig at du mister dit job. Du har stadig notaer hen til honorere. Så max du ud dine vigtigste kreditkort køb dem lidt luksus som mad, og afdrag på realkreditlån. Den næste måned, har du stadig ingen job, så du ansøge om et nyt kort, og max at ud for. Den tredje måned, men opdage til din rædsel, du, at ikke alene ikke har du stadig har et job, men kreditkortselskaber vil ikke fremme dig flere penge, som de er bekendt med dine tidligere kredit binge, og det faktum, at disse fordringer er stadig udestående. Du er blevet en dårlig risiko.
Så hvad gør du? Gå konkurs? Hvad valg er der? Hvis du har nogen indkomst, og har ingen kilde til låntagning, men har stadig udgifterne, er du buste. Periode. I virkeligheden, selv om du kan finde et nyt job, skal det nu betale mere end din gamle job, fordi du nu også have rentebetalingerne på din nye gæld til støtte.
For ‘Du’ læse ‘Amerika’. For ‘konkurs”læse”recession”. USA, og de fleste andre vestlige stater har påberåbt i utrolig grad billige kredit, lykkeligt leveres hovedsagelig fra det fjerne Østen. Denne situation har lige ændret, med kinesiske advarselsskud for boven af dollaren, og smart penge er allerede spændende greenback holdninger, selvom i forhold til de øvrige vigtigste valutaer, skulle det i teorien være et attraktivt hjem for kontanter.
Løsningen af den aktuelle kredit-boble kan tage endnu et år eller så virkelig slappe af, men når det går, buste bliver store. Hvad skal du gøre? Gå til kontanter, og i mere end én valuta!
For de teknisk sindede er grunden til den kommende recession er uundgåelige, og kan endda være en ‘depression’, simpelthen at lande afhængige af kredit til at opretholde sig selv afholde bære omkostningerne af disse fordringer. Jo mere de låne, jo større de regelmæssige betalinger bliver for at støtte kun renter på gælden. Der er kun 2 måder at betale der – devaluere deres valuta, så gælden bliver værdiløse, eller puste din økonomi, så din BNP stiger på mere end væksten i bære omkostningerne på gælden.
USA kan ikke devaluere valuta bevidst, uden indlysende alvorlige socio-økonomiske resultater, der vil blive straffe smertefulde amerikansk statsborger og industrien. Politisk, selvfølgelig, ville det være selvmord for den etablerede os leder.
Alternativet er at gnist øgede interne økonomiske vækst, og det er normalt, hvad kredit binges bruges til – at skabe nye industrier, beskæftigelse osv. I tilfældet, hvis USA, men de uhørt beløb lånt fra Chine og Japan har været brugt til… du gættede det, kinesiske Plasma tv og japanske spil konsoller. Ups.
Bære udgifterne har været stigende med en hastighed næsten 4 gange så hurtigt som den interne amerikanske vækst for nogle gang nu, og har allerede passeret det punkt, hvor enhver tænkelig amerikanske vækst tidsplan kan komfortabelt klare med det. Som Fjernøsten netop besluttet dollaren ikke er så stor længere, der egentlig kun er én vej ud nu. Ned. Må ikke sige du ikke blev advaret!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.